Termeni si conditii

I. Despre Noi

Serviciul www.novaimpex.ro este oferit de S.C. NOVAIMPEX S.R.L. cu sediul in Bd. Dorobantilor 33, bloc B1, parter, Braila, jud. Braila inmatriculata in Registrul comertului sub nr.J09/1126/1991, avand cod unic de inregistrare RO4587529, denumita in cele ce urmeaza Societatea.

Ne puteti contacta prin urmatoarele mijloace:

– Prin posta la adresa de corespondenta: Bd. Dorobantilor 33, bloca B1, parter, Braila, jud. Braila

– Prin e-mail la urmatoarele adrese: office@novaimpex.ro – pentru intrebari referitoare la procedura de plasare a comenzilor, metode de plata, metode de livrare etc.;

– Prin telefon la numarul: 0239 61 88 88. Vedeti rubrica contact.

II. www.novaimpex.ro este un serviciu e-commerce care ofera utilizatorilor sai posibilitatea de a intra in posesia produselor afisate. Achizitia produselor se face pe baza comenzilor primite prin site sau telefon. 

III. Proprietatea Intelectuala

Continutul si designul siteului precum si orice alt material avand legatura cu acesta, trimis dvs. prin email sau furnizat dvs. prin orice alta modalitate (exemplu: articole, design, descriere produse si orice alte materiale), apartin Societatii si/sau colaboratorilor sai – acolo unde acest lucru este specificat in mod expres – (drept de autor) si sunt protejate de legislatia privind proprietatea intelectuala. Nu puteti utiliza, reproduce sau permite nimanui sa utilizeze sau sa reproduca materialele www.novaimpex.ro fara a detine o permisiune scrisa, prealabila din partea Societatii. 

Nu puteti folosi cadre (frames in sensul limbajului HTML) sau tehnici de incadrare (framing techniques in sensul limbajului HTML) pentru marci, logo-uri, sau alte informatii protejate de legea copyrightului (inclusiv imagini, texte, interfete, formulare) ale www.novaimpex.ro fara a detine o permisiune scrisa, prealabila, din partea Societatii. 

Este permisa crearea limitata, revocabila si neexclusiva a hiperlinkurilor catre pagina de index a www.novaimpex.ro, atata timp cat aceasta actiune nu prezinta serviciul nostru intr-o lumina falsa, inselatoare, derogatorie sau ofensiva. Nu puteti folosi logo-ul firmei sau alte proprietati grafice, sau marci ca parte a hyperlinkurilor fara a detine o permisiune scrisa, prealabila, din partea Societatii.

IV. Inregistrarea ca utilizator

Site-ul www.novaimpex.ro poate fi accesat in mod gratuit, iar simpla navigare in paginile acestuia nu este conditionata de inregistrarea ca utilizator. 

Intrucat prevederile Termenilor si Conditiilor de utilizare si ai Politicii de Confidentialitate pot fi modificate, va rugam sa le revedeti periodic. In conditiile in care nu veti mai fi de acord cu prevederile acestora, va rugam sa nu mai accesati/folositi serviciile www.novaimpex.ro. 

V. Procedura de cumparare

Pentru a cumpara si intra in posesia produselor oferite spre vanzare pe www.novaimpex.ro este necesara parcurgerea urmatoarelor etape: 

– identificarea si alegerea produselor
– efectuarea platii produselor. Plata se efectueaza prin transfer bancar/ordin de plata, in conditiile reglementate la Capitolul VII, iar costul final va contine pretul produsului comandat cu TVA inclus, pretul livrarii si, daca este cazul, pretul timbrului verde, in conformitate cu dispozitiile HG 448/2005.
– livrarea produselor comandate si achitate va fi insotita, daca este cazul, de certificatul de garantie, de certificatul cu privire la service-ul post-vanzare asigurat de catre producator/importator/distribuitor si/sau alte certificate daca este cazul.
Prin lansarea oricarei comenzi pe site
www.novaimpex.ro, sunteti de acord cu forma de comunicare (telefonica sau prin e-mail) prin care Site-ul isi deruleaza operatiunile. 

VI. Cum cumpar

VI.1. Preturile

Cu exceptia cazurilor in care este prevazut altfel, preturile produselor afisate pe Site reprezinta preturile finale de cumparare si includ TVA (taxa pe valoare adaugata valabila in Romania). Preturile finale de cumparare pot fi preturi sugerate de catre producatori sau furnizori, sau pot fi estimate in functie de preturile standard practicabile la nivelul industriei produsului comercializat. Preturile finale de cumparare pot sa nu reprezinte cele mai competitive preturi de pe un anumit segment de produse sau pentru o anumita perioada.  

VI.2. Metode de plata

Pentru efectuarea platii produselor comandate, puteti alege dintre urmatoarele metode de plata: numerar/cash la livrare. Daca ati ales sa platiti numerar/cash la livrare, dupa plasarea comenzii veti primi prin e-mail informatiile relevante pentru comanda dvs, sub forma unei facturi, urmand sa efectuati plata produsului catre persoana care efectueaza livrarea.

Taxele de livrare se vor stabili in functie de zona/orasul unde sunt trimise produsele noastre.

Puteti cumpara produse urmand 3 pasi:

a. Selectati produsul pe care doriti sa-l achizitionati, intrand pe pagina produsului respectiv.

b. Introduceti datele dvs. personale in pagina destinata finalizarii unei comenzi.

Aceste informatii sunt necesare pentru procesarea corecta si eficienta a comenzii plasate de catre dvs. Va rugam sa completati corect formularul de comanda si sa indicati persoanele catre care se face facturarea si livrarea.

Adresa de e-mail are importanta extrema deoarece informatiile legate de comanda si produsele comandate vor fi transmise prin e-mail. O adresa de e-mail incorecta incetineste intregul proces de comanda. Mai mult de atat, Societatea nu va putea sa va contacteze si sa va informeze asupra starii comenzii dvs.

VII. Garantie si service postvanzare

Pentru orice detalii legate de garantie va rugam sa ne contactati. Conditiile privitoare la acordarea garantiei sunt stabilite de catre conducerea companiei si se pot viziona pentru fiecare produs in parte.

VIII. Descrierea si returnarea produselor

Siteul depune toate eforturile pentru a fi cat se poate de precis. Cu toate acestea, Siteul nu garanteaza ca descrierile produselor sau a altor tipuri de materiale care au legatura cu acestea sunt precise, complete, curente sau fara erori. Daca un produs oferit de www.novaimpex.ro este diferit fata de descrierea aferenta acestuia de pe Site, il puteti returna respectand prevederile Politicii de returnare a produselor a Site-ului si in conformitate cu legislatia romana in vigoare. 

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului, in conformitate cu dispozitiile Ordonantei nr. 130/2000.

In cazul in care intelegeti sa valorificati acest drept aveti urmatoarele obligatii:
– de a returna produsul cumparat, in ambalajul original, nedeteriorat, pe cheltuiala dvs.
– de a returna produsul cumparat in stare de functionare, nedeteriorat, in starea in care v-a fost livrat. 

IX. Recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut

Utilizatorii pot posta recenzii, comentarii sau alte tipuri de continut; trimite sugestii, idei, pune intrebari, propune articole sau, alte tipuri de materiale, atata timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu incalca dreptul la intimitate sau legea cu privire la protejarea proprietatii intelectuale; nu contine virusi informatici, comunicari comerciale, politice, care instiga la ura sau intoleranta pe motive etnice, religioase, rasiale, de orientare sexuala, mesaje colective sau alte forme de spam. In vederea postarii de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut, nu puteti folosi adrese de e-mail sau identitati false. www.novaimpex.ro isi rezerva dreptul, dar nu are obligatia de a elimina sau edita toate tipurile de continut postate de catre utilizatori si nu are obligatia de a revedea periodic acest continut. Odata cu postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe www.novaimpex.ro, transmiteti, in afara cazurilor in care Societatea indica altfel, drepturile de proprietate intelectuala, in mod neexclusiv, perpetuu, irevocabil, asupra materialelor postate. Societatea are dreptul de a modifica, reproduce, transmite, adapta, publica, distribui materialele postate de catre utilizatori, prin orice mijloc de comunicare in masa, din orice tara.

Prin postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe www.novaimpex.ro, cedati dreptul Societatii de a folosi numele dvs. in relatie cu materialele postate; garantati ca detineti sau controlati intr-o alta forma, dreptul de proprietate intelectuala asupra materialelor pe care le postati; ca materialele postate nu violeaza nici una dintre conditiile de postare ale recenziilor, comentariilor, comunicarilor si alte forme de continut din partea utilizatorilor, ale www.novaimpex.ro.  Societatea are dreptul, dar nu obligatia de a monitoriza, edita sau sterge, orice tip de continut sau activitati ale utilizatorilor pe Site.

www.novaimpex.ro nu este responsabil si nu isi asuma responsabilitatea pentru nici unul dintre materialele postate de catre alte terte parti pe Site.

www.novaimpex.ro are dreptul de a nu publica toate comentariile si articolele propuse de catre utilizatori.

X. Forta Majora

www.novaimpex.ro, afiliatii sau/si in general furnizorii de produse sau servicii catre www.novaimpex.ro nu pot fi facuti responsabili pentru nici o intarziere sau eroare rezultand direct sau indirect din cauze care nu depind de vointa www.novaimpex.ro.

Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare a echipamentului tehnic de la www.novaimpex.ro, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele www.novaimpex.ro, erorile de operare, precum si cazurile de forta majora stipulate de legislatia romana in vigoare.

XI. Reclamatii privind incalcarea legii referitoare la protejarea proprietatii intelectuale

www.novaimpex.ro respecta dreptul la proprietatea intelectuala a tertilor. Daca ati observat ca Site-ul contine informatii care incalca dreptul acestora la proprietate intelectuala, va rugam sa ne trimiteti o instiintare la adresa de email: office@nova-impex.ro, sau sa ne contactati la numerele de fax si telefon, sau la adresa de corespondenta, afisate la capitolul Despre noi din prezentul contract. 

XIII. Legislatia aplicabila

Serviciile oferite de Societate prin intermediul www.novaimpex.ro sunt guvernate de dispozitiile legilor romane, cu precadere de Legea 365/2002 privind comertul electronic, Ordonanta 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, HG 448/2005 si Directiva Europeana EC/96/2002, care reglementeaza regimul taxei pentru timbrul verde, aplicabil produselor electronice.

Termenii si conditiile www.novaimpex.ro se supun legislatiei romane. In caz de litigiu, se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila, in termen de 30 de zile lucratoare de la inregistrarea reclamatiei la sediul NOVA IMPEX. In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere in termenul precizat anterior, litigiile dintre Parti se vor supune rezolvarii instantelor judecatoreasti competente de pe raza unicipiului. 

XIV. Prezentarea ofertei 

Ne rezervam dreptul de a opera oricand, orice modificari asupra preturilor si datelor tehnice prezente pe site, fara o instiintare prealabila. Datele tehnice prezente pe site au caracter informativ si nu reprezinta o obligatie contractuala. Fotografiile de pe site au caracter informativ si pot exista diferente intre acestea si produs.